Heta potatis- och majsquesadillas med salsa

koket.se
Heta potatis- och majsquesadillas med salsa
Foto: TV4
Mattias Kristiansson porträtt
Mattias Kristiansson porträtt

Heta potatis- och majsquesadillas med salsa

13 ingredienser

20 min

Enkel middag i rekordfart - quesadillas fyllda med kokt mosad potatis, majs och växtbaserad ost serverade med en salsa på tomater och mild silverlök. Perfekta att göra när du har kokt potatis över från gårdagen.

logo
Mattias Kristiansson porträtt

Se Mattias Kristiansson laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 12 små tortillabröd
  • 600 g kokt potatis, skalad
  • 2 dl majskorn
  • 1 jalapeño, finhackad
  • 2 msk färsk koriander, finhackad
  • 2 dl växtbaserat ostalternativ, riven
  • 1 tsk salt
  • olja, att steka i

Snabb salsa

  • 2 tomater, finhackade
  • 0,5 silverlök, finhackad
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • 1 limefrukt, saften
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Mosa sönder potatisen i en skål. Det får gärna vara några större bitar kvar.
  2. Blanda ner majskorn, jalapeño, koriander och salt.
  3. Lägg ut hälften av tortillabröden på arbetsbänken. Fördela potatisfyllningen och lägg på resterande tortillas.
  4. Hetta upp lite olja i en stekpanna satt på inte allt för hög värme. Stek dina quesadillas tills de är gyllene på båda sidor.
  5. Servera tillsammans med din egengjorda salsa.

Snabb salsa

  1. Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål.