Hjärtsallad med rostad kavring

koket.se
Hjärtsallad med rostad kavring
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Hjärtsallad med rostad kavring

12 ingredienser

20 m

Hjärtsallad med rostad kavring, dill, gräslök och räkor är både festligt och gott! Ett perfekt inslag på buffébordet eller som tillbehör till helgens middag.

Se Fredrik Eriksson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 huvudsallad
  • 4 skivor kavring
  • 1 msk smör
  • 1 knippe gräslök
  • 1 knippe dill
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk grovkornig dijonsenap
  • 2 dl skalade räkor (ca 200 g skalade)
  • salt
  • svartpeppar
  • 12 färskpotatisar, varma och kokta
  • 1 citron

Gör så här

  1. Skölj salladen och lägg ut den som en blomma.
  2. Tärna kavringen och rosta den i en panna så den blir krispig. Tillsätt lite smör i slutet.
  3. Finhacka gräslöken och plocka dillen.
  4. Vispa crème fraîche med dijonsenap och vänd ner räkor, salt och svartpeppar.
  5. Lägg ut potatisen på salladen, dela dem om de är stora.
  6. Toppa med stekt kavring, räkor, gräslök och dill.
  7. Finriv lite citron på toppen.