2 dl torkade trattkantareller, mortlade till ett fint pulver
1 tsk tryffelolja (går att utesluta)
salt
svartpeppar
Dressad grönkål
grönkål [4 stjälkar]
2 msk citronsaft
1 msk olja
flingsalt
Friterade potatisar och rödbeta
10 fasta potatisar
4 rödbetor
salt
frityrolja
Gör så här
Baguettebröd
Smula ner jästen i en degskål. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig. Klicka i 25 g smör och tillsätt salt.
Häll mjölet luftigt direkt ur påsen i ett litermått. Tillsätt mjölet, men spar 1 dl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt, minst 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills degen känns smidig. Tillsätt mer mjöl om det behövs.
Addera smörtärningarna och låt de blandas snabbt in i degen utan att de knådas in. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter.
Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela degen i 3 lika stora delar och rulla dem till längder, drygt 30 cm långa. Lägg längderna på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
Värm ugnen till 250 grader (varmluft 225 grader). Pensla längderna med kallt vatten. Skär några snitt med mycket vass kniv. Sätt in bröden i ugnen och sänk värmen till 225 grader (varmluft 220 grader). Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt bröden svalna på galler.
Högrevsburgare
Dela upp färsen till 4 burgare, salta och peppra på ytan. Stek nån minut på varje sida tills de fått fin färg och tills de är rosa i mitten.
Lägg på ostskivorna på burgarna när de har någon minut kvar i stekpannan och låt osten smälta.
Senapspicklad kålrot
Häll ättika, socker, vatten och senapsfrö i en kastrull. Ställ kastrullen på plattan och låt koka upp. Ta sedan av värmen.
Skala bort det yttersta på kålroten. Skiva tunt på en mandolin. Addera kålrotsskivorna i den varma lagen. Häll över dem i en destillerad burk med lock och låt stå kallt.
Ölkaramelliserad lök
Skala och skiva löken, värm en stekpanna med smör i. Addera löken och stek tills löken blivit gyllene i färgen och mjuknat riktigt.
Addera ölen och låt den koka in i löken.
Kantarellmajonäs
Lägg äggulor, vinäger och dijonsenap i en matberedare eller bunke, vispa ihop lite. Häll sakta ner oljan i en fin stråle under vispning/ mixning.
Häll ner trattkantarellpulvret, tryffelolja och smaka av med salt och peppar.
Dressad grönkål
Plocka bort bladen från stjälken och hacka stjälken i tunna skivor. Lägg grönkålen i en bunke.
Spill på citronjuice, olja och havssalt, massera grönkålen ordentligt tills den fått en klargrön färg.
Friterad potatis och rödbeta
Skiva potatisen tunt på mandolin. Lägg skivorna i kallt vatten, byt gärna vatten och skölj dem för att få bort stärkelsen.
Värm frityrolja ca 5 cm i en kastrull, se till att ha ett lock nära om de börjar brinna i oljan.
Skiva rödbeta tunt på mandolin, lägg skivorna på papper.
Häll av vattnet av potatisskivorna, lägg ut skivorna på en kökshandduk och torka dom. Fritera i ca 150 grader tills chipsen är krispiga och har fin färg. Lägg upp på hushållspapper och låt rinna av. Salta väl.
Servering
Skär brödet i ca 10 cm breda bitar och dela dem i mitten. Rosta på brödet på snittytan. Montera burgaren och servera med massa krispiga chips och en kall öl!