Hönskroketter fyllda med äggkräm och sojamajonnäs
En lyxig förrätt med asiatiska smaker. Smakrika hönskroketter fyllda med en len äggkräm serveras med sojamajonnäs och syrad rödlök.
Ingredienser
Kroketter
- 150 g hönskött
- 2 ägg
- 1 dl vetemjöl
- 2 msk koriander
- 2 tsk chilifrukt
- 1 tsk limefrukt, skalet
- 3 msk hönsbuljong
- 1 tsk salt
- 1 tsk peppar
- 1 ägg, till panering
- 1 dl pankoströbröd
Äggkräm
- 4 äggulor
- 3 msk crème fraîche
- salt
- peppar
Sojamajonnäs
- 2 äggulor
- 2 dl kallpressad rapsolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 msk soja
Syrad rödlök
- 2 rödlökar
- 4 msk vatten
- 3 msk vitvinsvinäger
- 2 msk strösocker