Hönskroketter fyllda med äggkräm och sojamajonnäs

Hönskroketter fyllda med äggkräm och sojamajonnäs
Foto: TV4

Hönskroketter fyllda med äggkräm och sojamajonnäs

Av: Sveriges mästerkock - lagtävling

Från: Sveriges mästerkock

25 ingredienser

60 m

En lyxig förrätt med asiatiska smaker. Smakrika hönskroketter fyllda med en len äggkräm serveras med sojamajonnäs och syrad rödlök.

Ingredienser

portioner

Kroketter

  • 150 g hönskött
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk koriander
  • 2 tsk chilifrukt
  • 1 tsk limefrukt, skalet
  • 3 msk hönsbuljong
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 1 ägg, till panering
  • 1 dl pankoströbröd

Äggkräm

  • 4 äggulor
  • 3 msk crème fraîche
  • salt
  • peppar

Sojamajonnäs

  • 2 äggulor
  • 2 dl kallpressad rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk soja

Syrad rödlök

  • 2 rödlökar
  • 4 msk vatten
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk strösocker

Gör så här

Sojamajonnäs

  1. Vispa upp äggulorna i en skål med vinägern. Tillsätt oljan i en tunn stråle medan du hela tiden vispar. Majonnäsen ska bli så tjock att du kan dra en sked genom krämen utan att den rinner ihop. Smaksätt sedan med soja, salt och peppar.

Syrad rödlök

  1. Blanda socker vatten och vinäger i en kastrull. Skala rödlöken och dela den på bredden. Ploppa ut små fina ”skålar ” av löken som du snabbt kokar upp i vinäger och sockerblandningen. Låt sedan stå och dra.

Äggkräm

  1. Koka äggen hårda, klocka ut äggulan och blanda med resten av ingredienser till en kräm.

Kroketter

  1. Finhacka hönsköttet, blanda ihop detta med ägg, mjöl, chili, koriander, limezest, salt, peppar och hönsbuljong tills att du kan forma små bollar av degen. Knäck äggen till paneringen i en skål och rör om. Doppa kroketten i äggblandningen och sedan i pankopaneringen. Hetta upp olja i kastrull till 170 grader. Fritera kroketterna i oljan i ca 4 minuter tills de är gyllenbruna. Lägg kroketterna på hushållspapper och låt övrig olja rinna av.