Ett familjerecept som fick juryn i Sveriges mästerkock på fall. Höstkyckling, rostad potatis, gräddig sås med svartvinbärssaft, sojastekt purjolök och karljohanssvamp. Serveras med vinbärsgelé.
Smörj in potatisen i olja och krydda med rosmarin och salt. Lägg potatisen på ett bakplåtspapper och rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter.
Bryn kycklingen på båda sidor i smör och olja på hög värme, salta och peppra.
Blanda crème fraiche, vatten, svartvinbärs saft, grädde och hönsbuljong i en gryta och låt koka upp. Blanda i enbär, timjan soja och riven morot, smaka av med salt och peppar.
Lägg i kycklingbrösten och låt koka i såsen tills en innertemperatur av 65 grader uppnåtts.
Låt vila ca 30 minuter och tranchera därefter kycklingen mot fibrerna.
Fräs purjolöken och svampen i smör tills de blivit mjuka. Häll på en matsked soja och fräs ytterligare någon minut.