En lyxig hummer ger en lyxig hamburgare. Min hummerburgare är bara helt fantastiskt god. Man skulle faktiskt kunna säga hamburgarnas Rolls-Royce! /Catarina
Klyv humrarna på mitten, knäck klorna och pilla snyggt ut allt kött. Dela stjärtarna i fyra delar
och klorna på hälften.
Blanda räkor, majonnäs, crème fraiche, dill, pepparrot, rivet citronskal, pressad citron och cayennepeppar. Salta och peppra efter smak.
Smält smöret i en kastrull tillsammans med chili och vitlök, låt det svettas en stund tillsammans
på medelvärme. Dra av från plattan och lägg ner hummerköttet. Rör om och låt stå till precis före servering.
Blanda olja och pressad citron, smaka upp med salt. Dela avokadorna, ta bort skalet och kärnan
och skiva på tvären cirka 2 centimeter tjocka skivor. Häll citronetten över avokadon och vänd runt försiktigt.
Skiva rödlöken i tunna ringar och lägg i en skål med iskallt vatten. Grilla bröden på insida och
utsida. Hetta snabbt upp hummern i kryddsmöret, salta och vips, redo att servera.
Lägg den härliga räkröran varvat med hummerstjärtar, hummerklor, citronavokado, cosmopolitansallad och krispiga rödlöksringar mellan bröden. Servera som den är eller med