Hummerröra på stekt kavring

Hummerröra på stekt kavring
Foto: TV4/Johan Carlén
Carla von hofsten profilbild ny
Carla von hofsten profilbild ny

Hummerröra på stekt kavring

13 ingredienser

30 min + tid i kyl

"En liten örtig snitt med hummer och en lätt hetta. Stek valfritt bröd, gärna något lite tunnare så att hummern får ta mest plats. Ett tips är att förbereda röran på morgonen, den blir god av att få stå till sig lite i kylen." /Carla von Hofsten

Ingredienser

portioner
  • 170 g hummer, gärna fryst hummer som är hackad och kokt
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 29 g dill, finhackad
  • 0,5 citronskal
  • 20 g gräslök, finhackad
  • 0,5 tsk curry
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • salt

Montering

  • 5 skivor kavring
  • smör (till stekning)
  • forellrom
  • dill

Gör så här

  1. Skala och hacka hummerköttet.
  2. Blanda hummerköttet med övriga ingredienser. Smaka av med salt.
  3. Häll upp röran på spritspåse om du har det hemma.

Montering

  1. Skär kavringen i 2x2 cm stora bitar utan kanter.
  2. Smörstek brödbitarna i en stekpanna på medelvärme.
  3. Fördela röran på brödbitarna.
  4. Gör en liten urgröpning på toppen genom att trycka ner ett teskedsmått i röran. Lägg lite forellrom i urgröpningen och toppa med lite färsk dill.
  5. Servera direkt!