Mjuk pepparkaka med lingonsylt

Mjuk pepparkaka med lingonsylt
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Mjuk pepparkaka med lingonsylt

10 ingredienser

Mjuk pepparkaka med lingonsylt… Mamma Mia! Med en kopp rött te, lite honung, varm mjölk är detta en aftonsyssla god som någon. Jag kanske godaste aftonsysslan. Denna kaka är inte särskilt kladdig, mer tung och fuktig. En trevlig kusin till kladdkakan kan man säga.

Har hittar du Husmorsornas CakePops gjorda på den här kakan.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 100 g smör, riktigt mjukt
  • 1 dl gräddfil
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk pepparkakskrydda
  • 0,5 dl lingonsylt

Till dekoration

  • kristyr (vit)
  • lingon

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 175 grader.
  2. Nu ska här vispas! Ägg och socker ska bli pösigt tillsammans.
  3. Sen häver du i smör, gräddfil, lingonsylt och kryddor, nice.
  4. Blanda vetemjöl och bakpulver lite för sig och vänd sedan försiktigt ned det i smeten.
  5. Ja, nu är det en ganska tjock tung smet men det är helt i sin ordning.
  6. Häll upp smeten i en bröad form och grädda i 30-50 minuter, beroende på hur effektiv din ugn är. Provstick kakan i mitten, den skall inte vara kladdig.
  7. Stjälp upp det lilla undret på en tallrik och låt den svalna innan du eventuellt dekorerar med vit kristyr och några fina lingon.