Inbakade chokladvåfflor

koket.se
Marabou inbakad chokladvåffla NY
Foto: Köket.se

Inbakade chokladvåfflor

10 ingredienser

30 min

Våfflor med en hemlig chokladgömma. Så mmmumsigt! Toppas med vaniljglass och ännu mer smält choklad!

Marabou tipsar
Marabou dots produkt

Marabou tipsar

Testa Marabou Dots! Perfekta att baka med.

Läs mer

logo

Ingredienser

portioner port
  • 75 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl kolsyrat vatten (iskallt)
  • 2 förp Marabou Dots

Till servering

  • vaniljglass
  • Marabou Dots

Gör så här

  1. Smält smöret.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke. Tillsätt mjölk och bubbelvatten, vispa till en jämn smet. Tillsätt smöret och vispa ytterligare.
  3. Grädda första våfflan i en smörat järn tills den satt sig, men inte blivit gyllene än. Lägg åt sidan.
  4. Grädda andra våfflan. När den satt sig, lägg på ett lager Marabou Dots direkt på våfflan i våffeljärnet. Lägg på den andra, halvgräddade våfflan ovanpå chokladen och tryck ihop våffeljärnet. Låt våfflorna gräddas tills både under- och övervåfflan är gyllene, och chokladen smält som ett lim emellan dem.
  5. Servera våfflorna med vaniljglass och ännu mer choklad – både smält och i Dots-form!
TIPS!
Fler goda recept
Marabou Milkshake

Fler goda recept

Här hittar du fler goda recept med Marabou!

Läs mer