Indisk dosa med kryddig potatis och blomkål

koket.se
Indisk dosa med kryddig potatis och blomkål
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Indisk dosa med kryddig potatis och blomkål

22 ingredienser

40 m

Indiska "pannkakor" som fylls med en härligt kryddig curry på potatis, blomkål och tomat.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner

Dosa

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl rismjöl
  • 3,5 dl vatten
  • 0,5 dl yoghurt
  • 0,5 tsk salt
  • 0,25 gul lök, riven
  • 0,5 tsk malen spiskummin

curry

  • 1 gul lök (stor)
  • 400 g mjölig potatis
  • 400 g blomkål
  • 2 körsbärstomater
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 1 tsk ingefära, riven
  • 1 tsk chilipulver (välj den styrka du gillar)
  • 1 msk garam masala
  • 1 kruka koriander
  • neutral olja, att steka i
  • salt
  • peppar
  • 3 msk rostade kokosflingor

Till servering

  • 2 dl matyoghurt
  • mango chutney

Gör så här

  1. Börja med att göra dosasmet. Blanda alla ingredienserna till smeten och låt stå och vila medan du gör curryn.
  2. Finhacka lök, skär potatis i stora tärningar, bryt blomkål i små buketter samt tärna tomater. Stek löken, potatis och blomkål gyllene i generöst med olja i en traktörpanna, ca 5 min.
  3. Riv i vitlök och ingefära, tillsätt chilipulver och garam masala och låt steka med i 30 sekunder. Tillsätt tomater och stek i 5 minuter under omrörning. Tillsätt ev lite vatten och låt gå tills potatis och blomkål är mjukt under lock på medelvärme. Ta sedan bort locket och låt vätskan koka in i grönsakerna i någon minut.
  4. Plocka korianderbladen och finhacka stjälkarna. Vänd ner korianderhacket i curryn, smaka av med salt och peppar.
  5. Stek tunna ”pannkakor” av dosasmeten. Lägg curryn i mitten och vik hop dosan. Strö koriander över och servera genast med en klick matlagningsyoghurt och mango chutney.