Indisk linssoppa med garam masala

POPULÄRT
koket.se
Indisk linssoppa med garam masala
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Indisk linssoppa med garam masala

18 ingredienser

30 m

Kryddig och god soppa som görs på röda linser, garam masala, tomat och spenat. Lika god i matlådan dagen efter!

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 0,5 chilifrukt
  • 1 morot
  • 1 bit ingefära
  • 1 msk torkad garam masala
  • 3 msk rapsolja
  • 3 dl röda linser
  • 400 g krossade tomater
  • 1,5 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 70 g färsk spenat
  • salt
  • peppar

Servering

  • 1 dl yoghurt
  • 1 limefrukt
  • 1 kruka koriander
  • papadum (eller naanbröd)

Gör så här

  1. Hacka lök, vitlök och chili fint. Mängden chili beror på hur stark den är, så smaka gärna på den innan du har i den i soppan. Fräs allt i olja i en gryta.
  2. Riv moroten och ingefära grovt. Tillsätt till grytan och krydda med garam masala. Stek tills allt är mjukt och tillsätt sedan linserna, stek i någon minut till.
  3. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljongtärning. Salta och peppra. Rör runt och koka i ca 20 min eller tills linserna är mjuka.
  4. Rör ned spenaten precis innan servering. Servera med limeklyftor, en klick yoghurt, koriander och bröd.