Indisk vegetarisk gryta

Indisk vegetarisk gryta
Foto: TV4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Indisk vegetarisk gryta

16 ingredienser

30 m

Den här indiska vegetariska grytan är full av smak och härliga kryddor. Du kan dessutom anpassa grönsakerna efter dina egna preferenser. Smaklig måltid!

Ingredienser

portioner

Kryddblandning

  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk chilipulver (kan justeras efter smak)

Gryta

  • 2 msk olivolja (eller vegetabilisk olja)
  • 1 lök, hackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 400 g kikärtor (avrunna och sköljda om du använder på burk)
  • 400 g krossade tomater
  • 2 morötter, skivad
  • 1 blomkål, i små buketter
  • 400 ml kokosmjölk
  • ca 2 dl gröna ärtor (färska eller frysta)
  • salt
  • färsk koriander (valfritt till garnering)

Gör så här

Kryddblandning

  1. Blanda ihop spiskummin, koriander, gurkmeja och chilipulver i en liten skål.

Gryta

  1. Värm oljan i en stor stekpanna (eller gryta) över medelvärme. Lägg i lök och stek tills den är mjuk och genomskinlig.
  2. Tillsätt sedan vitlök och ingefära och stek i ytterligare en minut.
  3. Lägg i den förberedda kryddblandningen och rör om väl så att löken, vitlöken och ingefäran täcks.
  4. Tillsätt kikärtorna och krossade tomater. Blanda väl och låt det sjuda i ca 5 minuter.
  5. Tillsätt morötter och blomkål. Rör om och låt det sjuda under lock i ca 15-20 minuter, eller tills grönsakerna är lagom mjuka. .
  6. Häll i kokosmjölken och rör om väl så att alla ingredienser blandas ordentligt. Låt det sjuda i ytterligare 5 minuter.
  7. Lägg i de gröna ärtorna och låt grytan koka i ytterligare några minuter. Smaka av och tillsätt mer salt om det behövs.
  8. Servera grytan varm och garnera med färsk koriander om så önskas. Servera gärna ris eller naanbröd till.