Indiska fiskspett

NYHET
koket.se
Indiska fiskspett
Foto: TV4
Erik Videgård KK 2024
Erik Videgård KK 2024

Indiska fiskspett

11 ingredienser

30 min + tid i kyl

Erik Videgård smygstartar sommaren och grillsäsongen genom att bjuda på grillade indiska fiskspett.
Servera i bröd med Videgårds Bang Bangsallad eller Coleslaw med curry.

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik Videgård på Instagram - där svarar han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 300 g vit fisk, i kuber (sej eller liknande)
  • 300 g vannameiräkor, skalade
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk fisksås
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk chiliolja
  • 1 tsk ingefära, riven
  • 2 tsk vitlök, riven
  • 2 msk schalottenlök, finhackad
  • 4 salladslökar, i 4 cm bitar

Gör så här

  1. Skär fisken i kuber som är ca 4 cm stora.
  2. Marinera fisken tillsammans med räkorna med salt, fisksås, socker, gurkmeja, chiliolja, ingefära, vitlök och schalottenlök.
  3. Låt marinera i 3 timmar i kylen.
  4. Trä upp fisken och räkorna på spett tillsammans med salladslök.
  5. Grilla eller stek sedan spetten.