Ingefärspannacotta med lemon curd och pepparkakor

Ingefärspannacotta med lemon curd och pepparkakor
Foto: köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ingefärspannacotta med lemon curd och pepparkakor

Av: Köket.se

Från: Köket

8 ingredienser

20 min + tid i kyl

En lättlagad dessert som är enkel att förbereda. Med lyxiga och fräscha smaker av ingefära och citron blir det ett perfekt avslut på nyårsmiddagen eller till julfesten.

Ingredienser

portioner

Pannacotta

  • 2 blad gelatin
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1-2 msk färskpressad ingefärsjuice

Topping

  • 1 dl lemon curd
  • 5-6 pepparkakor

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
  2. Koka upp grädde, strösocker och vaniljpulver. Dra av från värmen, krama ur gelatinbladen och rör ner i grädden. Låt svalna något.
  3. Tillsätt grekisk yoghurt och ingefärsshot i grädden. Häll upp i serveringsglas och låt stelna i kylskåp, ca 2 timmar.
  4. Toppa pannacottan med lemon curd och avsluta med att smula över pepparkakor. Bryt gärna en pepparkaka så det blir små hjärtan och stick ner i varje glas.