Smörj väl en enliters brödform, häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 30-40 minuter eller tills pastejen stelnat.
Skiva pastejen och lägg två skivor på varje tallrik.
Hacka en bit makrill och blanda med crème fraiche och hackad gräslök.
Lägg en klick, cirka en matsked, på skivorna och en liten kokt rödbeta. Hackad gräslök placeras på toppen som prydnad.
Tjörnkakor
Sätt degen på vanligt sätt. Forma tio bollar av degen och låt dem jäsa.
Kavla ut tunna brödkakor först med vanlig kavel och sedan med "kruskavel".
Nagga kakorna och sätt in dem på en varm plåt mitt i ugnen på 275 grader.
Grädda några minuter tills kakorna blir ljusgula. Lägg dem på varandra på bakduk och täck väl. Kakorna kan med fördel frysas, då de kallnat. Vid servering kan flingsalt strös på det smörade brödet.