Rabarbermoset som blir över är gott i frukostfilen eller som tårtfyllning. Och för den som vill går det naturligtvis bra med köpta madeleinekakor istället.
Skala rabarbern, spara en fin stjälk och skär resten i mindre bitar. Koka dem mjuka i lagen ett par minuter.
Sila genom en finmaskig sil, spara saften.
Koka upp saften en gång till med dendelade och urskrapade vaniljstången. Sila bort vaniljstången och smaka av med limesaft.
Skär den sparade rabarberstjälken först i 4 cm långa bitar, sedan i tunna skivor på längden. Lägg skivorna i den varma rabarbersaften och låt svalna i kyl.
Philadelphiamousse: Vispa grädden lätt. Smält sockret i mjölken med snittad och urskrapad vaniljstång.
Sila det över osten och mixa slätt med stavmixer. Vänd ner grädden och rör till en jämn massa. Låt svalna i kyl.
Madeleinekakor: Smält smöret med honungen. Vispa ägg och socker fluffigt.
Vänd ner smöret i de vispade äggen. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver och kardemumma.
Rör till en jämn smet. Låt smeten vila ett par timmar i kyl.
Häll smeten i en spritspåse och fyll smörade madeleineformar. Grädda i ugn i 200 grader ca 4-5 minuter tills de fått vacker gyllene färg.
Servering: Bottna portionsskålar med rabarberskivor och ett par bitar jordgubbar. Häll på commoné. Klicka på mousse, dekorera med citronmeliss och servera med kakorna.