40 ingredienser
2h
Ingrids älgfärsbiffar serveras med en mängd härliga tillbehör. Tryffel- och portvinsås, friterad bakpotatis, rödgul trumpetsvampfylld rödbeta på morotsbädd, ingefärspumpa, gelé och vitlökssmör.
Geléprov
Ta en sked av sockersaften på ett fat och sätt i kylskåpet till det blir kallt. Dra då med en sked genom massan, är den seg är gelén färdig. Om inte så koka den mer och ta ett nytt prov tills den känns bra.
Ingrids meny består även av
Lutfisksoppa
Falsk kalvdans
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Vintips, huvudrätt
Tokolosh, art.nr. 2057, 74 kr
Ett läckert fyllig Merlot ifrån Sydafrika. Den har inslag av mörka bär, kryddor, vanilj och choklad. Ett fylligt, mustigt vin med lång eftersmak. Så god!