Inkokt champinjoner i salladsblad med majonnäs, rostade hasselnötter, smörgåskrasse och riven svart tryffel kan bli en härlig liten rätt att förgylla helgen med!
Plocka av hela blad från salladen, beräkna ett salladshuvud till sex portioner. Välj exempelvis eklöv, gröna shisoblad eller baby gemsallad.
Lägg bladen i kallt vatten i minst 10 minuter.
Lyft sedan upp bladen och lägg på en handduk för att rinna av.
Inkokta champinjoner
Putsa champinjonerna.
Häll olivolja, citronskal och citronsaft, rosmarin, soja, skivade vitlöksklyftor och champinjonerna i en kastrull med lock. Låt koka på medelvärme i ca 3 minuter.
Ta sedan av locket och låt sjuda i ytterligare 10 minuter. Lyft ur svampen och klyfta.
Dressa svampen med lite av oljan samt flingsalt innan servering.
Misomajonnäs
Mixa ihop ägg, senap, citron och miso med en stavmixer i en smal behållare. Mata i oljan under mixning till en krämig majonnäs och maka av med salt och peppar.
Hasselnötter
Koka upp vatten och salt. Häll blandningen över nötterna och låt dra i 20 minuter.
Häll av vattnet och rosta nötterna torra i ugnen på 140 grader i 23 minuter.
Servering
Servera svampen i salladsblad med majonnäsen, de rostade hasselnötterna, smörgåskrasse och riven svart tryffel.