Inkokta betor med ostkräm

koket.se
Inkokta betor med ostkräm
Foto: TV4
Jonas Lagerström KK
Jonas Lagerström KK

Inkokta betor med ostkräm

10 ingredienser

20 m

Saltbakta och inkokta betor med ostkräm, hasselnötter och smörstekt bröd.

Se Jonas Lagerström laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g rödbeta
  • 300 g gulbeta
  • 250 g polkabeta
  • 1 dl crème fraîche
  • 100 g ost (Vita damer - ost från Arla Unika)
  • 1 ägg
  • salt
  • 80 g smör
  • bröd (gårdagens)
  • 80 g hasselnötter

Gör så här

Saltbakade rödbetor

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj och borsta rödbetorna, och torka dem med hushållspapper. Lägg dem gärna ganska tätt i en ugnsform, så att du slipper använda så mycket salt. Lägg salt runt om rödbetorna och lite på.
  3. Ställ in i ugnen i ca 1 timme för mindre rödbetor, och 1,5 timme för större. Testa att de är mjuka med en sticka.
  4. Borsta bort salt från skalet med en pensel.

Gulbetor och polkabetor

  1. Koka in gulbetor och råhyvla polkabetor.

Ostkräm

  1. Mixa crème fraîche, ost och ägg med lite salt.

Servering

  1. Bryn smör och vänd ner brutna bitar bröd och hasselnötter.