Inlagda kronärtskocksbottnar

Inlagda kronärtskocksbottnar
Foto: Tv4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Inlagda kronärtskocksbottnar

4 ingredienser

30 m

Det är enkelt att lägga in kronärtskockor. Marie Mandelmann har receptet! Tips: Olivoljan som blir över när du ätit upp alla skockorna kan du använda i matlagningen.

Vid servering kan du smaksätta kronärtskocksbottnarna med exempelvis timjan, citron, vitlök, chili och svartpeppar.

Ingredienser

  • kronärtskocka
  • 4 tsk salt, per liter vatten
  • 1 citron, saften av
  • olivolja

Gör så här

  1. Lägg kronärtskockor i en kastrull med saltat vatten och tillsätt citronsaften så att de inte blir bruna. Koka dem tills de är mjuka, ca 20 minuter. Ansa skockorna från blad och skägg.
  2. Lägg bottnarna i en burk och häll över så mycket olivolja att det täcker.