Skär potatisen i klyftor. Blanda med olja i en ugnssäker form. Salta och peppra.
Tillaga i ugnen 20-30 minuter.
Vänd de tunna kalvskivorna i vetemjöl. Lägg ut dem på en skärbräda.
Lägg en skiva parmaskinka och ett blad salvia per köttbit. Fäst skinkan och salvian med en tandpetare.
Hetta upp en stekpanna med olivolja. Lägg ner köttet i pannan, sidan med parmaskinka och salvia ska stekas först. Salta och peppra. Vänd efter någon minut och tillsätt en klick smör. Salt och peppra. Stek ytterligare någon minut och tillsätt det vita vinet, låt vinet koka ner något.
Fräs spenaten i generöst med smör i en kastrull tills den sjunker ihop. Salta och peppra.
Servera kalven med lite av stekskyn, den ugnsbakade potatisen och smörslungad spenat. Riv ev över lite parmesan.