0,5 dl grahamsmjöl (kan bytas ut mot vanligt mjöl)
Fyllning
500 g körsbärstomater, gärna olika färger
2 mozzarellaostar
Äggstanning
130 g röd pesto
2 ägg
1 dl mjölk
salt
peppar
Gör så här
Börja med pajdegen. Skär smöret i tärningar.
Blanda ihop mjölet med smöret, blanda gärna allting i matberedare eller nyp ihop tills du får en smulig deg. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, och låt en bit av degen komma över pajformens kant och vik ner den. Gör så för att degen inte ska krympa ihop under gräddningen. Nagga med gaffel och låt stå i kylskåpet ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
Sänk ugnsvärmen till 200 grader.
Halvera tomaterna. Bryt mozzarellan i bitar. Lägg tomaterna i pajskalet, lägg mozzarellan över tomaterna.
Blanda alla ingredienser till äggstanningen i en skål.
Häll äggstanningen över tomaterna och grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.