Italienska salsicciabullar

Italienska salsicciabollar Nonna Elide
Foto: Nonna Elide

Italienska salsicciabullar

12 ingredienser

45 min

Italien möter Sverige i dessa saftiga köttbullar gjorda på en mix av salsicciafärs och blandfärs med en härlig smak av vitlök, citron och färska örter. Dessa bullar kan likaväl serveras vid sidan av rostad potatis och sallad, som i en mustig tomatsås med pasta.

Är ni många som ska äta? Detta recept går jättebra att dubbla!

Testa Nonna Elides Salsicciafärs!
Nonna Elide salsicciafärs produkt NY

Testa Nonna Elides Salsicciafärs!

Perfekt att ha i din matlagning och ger massa smak.

Läs mer

Ingredienser

portioner4 - 5
  • 1 förp Nonna Elide Salsiccia Original
  • 250 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 2 klyftor vitlök, finrivna
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 1 dl basilika, finhackad
  • 1 citron, zest av
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda mjölk, ströbröd, ägg, vitlök, salt och svartpeppar i en stor bunke. Låt svälla i ca 10 minuter.
  2. Rör ned persilja, basilika, parmesan och citronzest.
  3. Addera blandfärs och salsicciafärs och arbeta ihop färsen försiktigt.
  4. Fukta händerna i kallt vatten och rulla färsen till mindre bollar.

Tillaga i ugn

  1. Sätt ugnen på 200 C. Placera salsicciabullarna med lite mellanrum på en bakpappersklädd plåt. Baka i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Vänd på bullarna efter halva tiden. (OBS! Tillagningstiden kan variera beroende på salsicciabullarnas storl ek. De är lite lätt rosa pga salsicciafärsen även när de är helt genomstekta).

Tillaga i panna

  1. Stek salsicciabullarna några i taget i olja. Skaka pannan då och då så att de håller sig runda. Låt salsicciabullarna antingen stekas färdigt i stekpannan, eller låt dem koka färdigt i en härlig pastasås.
TIPS!
Fler tips!
Krämig 'Nduja pasta med burrata Nonna Elide

Fler tips!

Här hittar du fler goda recept.

Läs mer