Laxwrap med citruskeso

Laxwrap med citruskeso
Foto: Frida Wismar
Jacob Wismar
Jacob Wismar

Laxwrap med citruskeso

13 ingredienser

Ett bra och mättande mellanmål ska helst innehålla både frukt, grönsaker, bra fett och protein. Mängden beror bland annat på hur aktiv man är, när man ska äta ”riktig” mat nästa gång och vad man planerar att äta då. Här är ett recept på ett matigt mellan mål - en wrap med lax och citruskeso.

Ingredienser

portioner
  • 1 wrapbröd
  • 100 g lax, stekt i bitar
  • 0,5 dl cottage cheese
  • 1 msk Super Sour
  • 1 dl rucolasallad
  • 2 gula paprikaringar

Super sour, 1 sats:

  • 3 citroner, saft och skal
  • 3 limefrukter, saft och skal
  • 4 msk dijonsenap
  • 1 msk honung
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Super sour-essens: Pressa saften ur citronerna och limen och riv skalet fint.
  2. Blanda med resten av Super sour-ingredienserna utom
  3. olivoljan i en skål. Häll sedan sakta ner oljan under omrörning. Smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Blanda keson med Super sour-essensen i en skål.
  5. Lägg rucola, paprikaringar, lax och citruskeso i mitten på
  6. brödet och rulla försiktigt ihop till en strut.