Jacob Wismar, född 1971, började efter sin utbildning vid Kristinebergs kockgymnasium arbeta på flera av Stockholms finaste krogar. Idag har Jacob många bollar i luften och arbetar bland annat som mat- och receptkreatör, matstylist och produktutvecklare åt livsmedelsindustrin, dessutom figurerar han ofta i media som hälsomatexpert.
Jacob har bland annat skrivit Familjens hälsokokbok och Jacobs Hälsokök: Mat på en kvart med familjemetoden , där han visar hur enkelt det är att laga kalops på en kvart – med rätt förberedelser. "Familjemetoden" går ut på att man lagar egna halvfabrikat och smakrika essenser så att man snabbt kan laga iordning en god och näringsrik måltid.
Han bor med sin fru, Frida, som har fotograferat alla bokens härliga bilder, och deras tre barn i en villa i en förort till Stockholm med fem glada värphönor som sällskap på tomten.
Här nedan kan du hitta Jacobs smarta, nyttiga och goda recept!
Läs mer om Familjens hälsokokbok
Läs mer om Jacobs hälsokök: Mat på en kvart