Jacobs morgonmüsli

Jacobs morgonmüsli
Foto: Frida Wismar
Jacob Wismar
Jacob Wismar

Jacobs morgonmüsli

11 ingredienser

God och nyttig crunchmüsli med pumpakärnor och sesamfrön.

Förvara torrt i burk med lock, hållbarhet 3–4 veckor.

Ingredienser

  • 3 dl havregryn
  • 3 dl boveteflingor
  • 1 msk linfrön, krossade
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • 1 dl nyponskalsmjöl
  • 2 krm salt
  • 2 msk honung
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl russin (eller hackade torkade fikon eller aprikoser)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda allt utom honung, olja, vatten och torkad frukt i en
  3. skål och rör om ordentligt.
  4. Blanda sedan samman honung, olja och vatten och häll det
  5. över grynblandningen.
  6. Häll blandningen på en långpanna och rosta mitt i ugnen i
  7. 25–30 minuter.
  8. Rör om då och då för att undvika att det bränns eller att det
  9. blir ojämn färg.
  10. När müslin har svalnat, blanda i den torkade frukten.