Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Banankaka med choklad och valnötter
Foto: Frida Wismar
Banankaka med choklad och valnötter
9
Spara
Av:
Jacob Wismar
12
ingredienser
En underbar kaka med banan, choklad och valnötter.
Fest
Svensk/nordisk mat
Vardagsmiddag
Ingredienser
2 ägg
50 g smör
1 dl kvarg 10 %
2 bananer
6-8 torkade fikon (eller dadlar)
0,5 dl rörsocker
1,5 dl dinkelvetemjöl
2 dl valnötter
0,75 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 msk linfrön
2 msk vetegroddar
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt smält smör, kesella, mosad banan, grovhackade fikon/dadlar och valnötter.
Blanda de torra ingredienserna för sig, och rör sedan ned dem i äggsmeten.
Smörj en form ca 22 cm i diameter och ”bröa” den, helst med sojamjöl (alternativt ströbröd).
Häll smeten i formen och grädda i ugn ca 25-30 minuter, tills kakan har ”stannat”.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut