Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Nässelsoppa med vitlök
Foto: Frida Wismar
Nässelsoppa med vitlök
6
Spara
Av:
Jacob Wismar
9
ingredienser
En äkta vårsoppa görs bäst när nässlorna blomma.
Soppa
Svensk/nordisk mat
Vardagsmiddag
Ingredienser
3 l nässlor, späda, nyplockade
1 l vatten
1 msk olivolja
2 msk kycklingfond
1 citron, saft
2 klyftor vitlök
2 ägg, hårdkokta, till servering
salt
peppar
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Skölj nässlorna noga, skala och hacka vitlöken och lägg detta i kastrullen med vatten.
Koka upp och småkoka ca 10 min. Häll i en mixer eller använd mixerstav och mixa soppan slät.
Häll tillbaks den i kastrullen och tillsätt kycklingfond och saften av 1 citron. Smaka av med salt och vitpeppar.
Dela äggen i halvor och lägg i en ägghalva i varje tallrik. Servera gärna med nybakat bröd.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut