Indisk kyckling

Indisk kyckling
Foto: Frida Wismar
Jacob Wismar
Jacob Wismar

Indisk kyckling

13 ingredienser

Indisk mat som smakar som på restaurang!

Läs mer om Familjens hälsokokbok

Ingredienser

portioner
  • 500 g kycklingfilé
  • olja, till stekning
  • 200 g kokosmjölk
  • 400 g tomater, passerade

Kryddpasta

  • 100 g cashewnötter
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk färsk ingefära, riven
  • 1 msk garam masala
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 msk honung, flytande
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar

Gör så här

Kryddpasta

  1. Börja med kryddpastan och mixa alla ingredienser till en tjock smet.
  2. Skär kycklingfiléerna i kuber, ca 3x3 cm.
  3. Värm lite olja i en kastrull och fräs kycklingen tillsammans med kryddpastan.
  4. Tillsätt kokosmjölken och de passerade tomaterna och låt puttra på medelvärme ca 15 minuter.
  5. Servera med ris och sallad och garnera gärna med cashewnötter.