Jacob Wismars karaokepytt

Jacob Wismars karaokepytt
Foto: Frida Wismar
Jacob Wismar
Jacob Wismar

Jacob Wismars karaokepytt

17 ingredienser

I den här goda och näringsriktiga pytten tillagar du i ett kick med Jacob Wismars Familjemetod. Här samsas goda smaker av bland annat lax, quinoa och ananas.

Servera gärna med lime eller citron.
Du kan variera pytten genom att använda kyckling istället för lax.

Ingredienser

portioner
  • 6 dl kokt quinoa
  • 1 röd paprika
  • 0,25 ananas
  • 200 g savoykål
  • 2 msk färsk ingefära, riven
  • 100 g babyspenat
  • 0,5 dl rostade sesamfrön
  • 500 g lax, stekt i bitar
  • 0,5 dl Japanese style
  • smör, till stekning (eller olja)
  • salt
  • ev lime och citron

Japaneese style essens

  • 2 dl risvinäger
  • 0,5 dl japansk soja (Kikkoman)
  • 1 msk honung
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 dl sesamolja

Gör så här

  1. Japanese style-essens: Rör ihop alla ingredienser utom sesamolja i en skål. Häll sedan sakta ner oljan under omrörning.
  2. Strimla paprikan, ananasen och kålen och fräs tillsammans
  3. med quinoan och ingefäran på medelvärme.
  4. Ha i babyspenat, sesamfrön, lax och Japanese style-essens
  5. och blanda försiktigt.
  6. Smaka av med salt.