Jacob Wismars gulasch

Jacob Wismars gulasch
Foto: Frida Wismar
Jacob Wismar
Jacob Wismar

Jacob Wismars gulasch

14 ingredienser

Har du hört talas om någon som lagat gulasch på en kvart? Med familjemetoden är det faktiskt möjligt. Att kunna laga en god gryta på femton minuter i stället för drygt en timme är ännu en av fördelarna med familjemetoden. Baljväxter och grytbitar, som båda är tidskrävande, finns ju redan färdigkokta i frysen och du behöver bara tillaga såsen och lägga i lite råa grönsaker. Plötsligt kan du laga goda långkoksgrytor även till vardags!

Servera gärna med en klick matlagningsyoghurt och ett gott bröd.

Ingredienser

portioner
  • 500 g nötkött, stekta grytbitar
  • 8 potatisar, kokta normalstora
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olja
  • 2 dl passerade tomater
  • 1,5 msk paprikapulver
  • 1,5 msk kummin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 dl vatten
  • 1,5 msk balsamvinäger
  • ev matyoghurt

Gör så här

  1. Hacka löken och vitlöken.
  2. Skär paprikan i bitar.
  3. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs lök och paprika
  4. på medelvärme.
  5. Tillsätt passerade tomater, kryddor, vatten och balsamvinäger.
  6. Sätt på locket och koka upp. Låt sedan koka på svag värme i cirka
  7. 10 minuter.
  8. Dela potatisen i små bitar och lägg dem och köttet i grytan och
  9. låt allt bli varmt.
  10. Smaka av med salt.