Hel kyckling i ugn med paprikor

Hel kyckling i ugn med paprikor
Foto: Frida Wismar
Jacob Wismar
Jacob Wismar

Hel kyckling i ugn med paprikor

14 ingredienser

1,5 h

Hel kyckling i ugn med vitlöksrostade paprikor. Allt-i-ett-i-ugnen!
Receptet kommer från Familjens hälsokokbok.

Receptet är beräknat för 4-6 personer.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1,5 kg hel färsk kyckling
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 2 gröna paprikor
  • 1 gul paprika
  • 2 röda paprikor
  • 2 rödlökar
  • 8 klyftor vitlök
  • 1 knippe rosmarin
  • 400 g färdigkokta kikärtor
  • 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Gnid in kycklingen med salt och peppar och lägg den i en smord ugnssäker form.
  3. Halvera paprikorna och skär dem och rödlöken i stora bitar.
  4. Dela vitlöksklyftorna på hälften.
  5. Lägg grönsakerna, vitlöken, rosmarin och kikärter runt om kycklingen.
  6. Dela citronen och pressa saften över kycklingen och grönsakerna och låt sedan citronen ligga kvar i formen.
  7. Droppa över olivolja, salta och peppra.
  8. Stek i ugn ca 1 timme, eller tills kycklingen har en innertemperatur på 82 grader.
  9. Vänd grönsakerna några gånger under tiden så de inte bränns.