Råris Japanese style

Råris Japanese style
Foto: Frida Wismar
Jacob Wismar
Jacob Wismar

Råris Japanese style

10 ingredienser

En god och nyttig risrätt som går att äta både kall eller varm.

Det är inte svårt att koka råris, däremot tar det lite längre tid än vanligt vitt ris. Men råris innehåller betydligt mer vitaminer och mineraler än vanligt ris, så man vinner alltså mycket på att stå en liten stund extra vid spisen.
Råris är dessutom det enda riset som behåller både smak och form vid nedfrysning.
Därför kan man koka stora mängder på en gång och förvara i frysen som hemlagat halvfabrikat.

Essensen Japanese style är god till mycket, men extra bra passar den skaldjur, kyckling, kål, råris, wok och mungbönor. Jacob Wismars essenser håller sig upp till fyra veckor, och förvaras i kylskåp.

Ingredienser

portioner
  • 4 dl råris, kokt
  • 50 g sockerärtor
  • 3 dl mungbönsgroddar
  • 0,5 dl Japanese style
  • 0,5 dl svarta sesamfrön

Japanese style 1 sats:

  • 2 dl risvinäger
  • 0,5 dl japansk soja (Kikkoman)
  • 1 msk honung
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 dl sesamolja

Gör så här

  1. Japanese style essens: Rör ihop alla ingredienser utom sesamolja i en skål.Häll sedan sakta ner oljan under omrörning.
  2. Skär sockerärterna i långa, tunna strimlor.
  3. Blanda råris med groddar, Japanese style-essens och sesamfrön.