15 ingredienser
Min nyvunne egyptiske vän Ali lagade en variant av den här rätten med lammrester. Den påminde om mexikanska quesadillas - fast i egyptisk tappning. Jag tyckte det var hur gott som helst och kommer absolut att laga det igen. /Jamie Oliver
Receptet är beräknat för 4 portioner som förrätt eller snacks.
Vinförslag
Chilenskt rödvin – en Carmenère
Det är ett perfekt sätt att använda alla små köttbitar som blir över på en lammstek, fast om du frågar mig så fungerar långkokt lammbog allra bäst. Rester av kyckling, fläsk- eller nötkött går också bra.
Om du inte kan få tag på orientaliskt tunnbröd kan du använda tortillabröd – det blir också kanongott. Om man har gäster kan det vara trevligt att skiva upp ett par fyllda tunnbröd på ett fat och servera bitarna som en sorts rustika kanapéer.
Sumak
Ett torkat sötsurt bär som ofta förekommer i det egyptiska köket.
Zahtar
Kryddblandning
Sumak och zahtar går att få tag på i butiker som säljer mat från Mellanöstern, eller på nätet.