Janssons frestelse i miniformat

Abba Janssons frestelse i miniformat
Foto: Köket.se

Janssons frestelse i miniformat

7 ingredienser

60 min

Janssons frestelse i portionsformar är perfekt att göra när ni inte blir så många, är enkelt att förbereda och går lite snabbare än klassisk jansson i stor form.

Abba tipsar!
Abba ansjovis

Abba tipsar!

Noga utvalda filébitar av högsta kvalitet, små, fina ansjovisfiléer. Tillverkad i Kungshamn på bohuslänska västkusten.

Läs mer

Annons från Matspar
Annons
Matspar promoruta NY

Annons från Matspar

På matspar.se kan du prisjämföra receptets totalpris och enkelt klicka hem samtliga ingredienser.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 4-5 mjöliga potatisar
  • 55 g Grebbestads ansjovis
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl mjölk
  • ströbröd
  • smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och skiva löken tunt. Stek mjuk i en stekpanna tillsammans med lite smör..
  3. Skala och skär potatisen i fina strimlor. Har du en mandolin går det snabbt och smidigt och du först hyvlar potatisen på mandolinen (3 mm) och sedan skär i stavar.
  4. Hacka upp ansjovisen grovt. Spara spadet.
  5. Blanda potatis, lök och ansjovis och fördela sedan i 4 portionsformar.
  6. Koka upp grädde och mjölk. Smaka upp gräddmjölken med ansjovisspadet och häll sedan i formarna. Se till så att gräddmjölken inte går högre upp än potatisen i formarna.
  7. Strö över ströbröd och avsluta med en skiva smör.
  8. Ställ in formarna i ugnen och grädda i ca 45 minuter.
TIPS!
Fler tips!
Abba Enkel och snabb skärgårdssill 2021

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda recept från Abba!

Läs mer