Jennies asiatiska kycklingburgare

POPULÄRT
koket.se
Jennies asiatiska kycklingburgare
Foto: Tv4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Jennies asiatiska kycklingburgare

18 ingredienser

ca 30 m

Kycklingburgare med asiatisk twist, smaksatt med ingefära, vitlök, srirachasås och koriander.  

Så gör du din egen ketchup

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 500 g kycklingfärs
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl ströbröd
  • 2 msk fisksås
  • 1 ägg
  • 4 salladslökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 5 cm färsk ingefära
  • 4 hamburgerbröd (gärna brioche)
  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk sriracha
  • 1 kruka färsk koriander

Till servering

  • ketchup
  • 30 g salladsblad
  • 0,25 gurka
  • 2 tomater
  • 1 avokado
  • 4 port pommes frites

Gör så här

  1. Häll vatten, fisksås och ströbröd i en stor bunke. Låt svälla i 5 minuter.
  2. Finhacka korianderstjälkar. Blanda med majonnäs och sriracha.
  3. Skiva salladslök fint, endast det gröna, riv vitlök och ingefära och tillsätt till bunken tillsammans med ägg och kycklingfärs.
  4. Salta och peppra.
  5. Blanda försiktigt men väl så det blir en jämn smet.
  6. Dela upp i fyra delar och forma till burgare.
  7. Stek eller grilla till genomstekta, 68°C i mitten.
  8. Värm hamburgerbröd.
  9. Servera burgarna med ketchup, salladsblad, skivad gurka, tomat, avokado och korianderblad. Pommes är så klart gott till!