En fantastisk middagsrätt som går snabbt att laga utan att tumma smaken. Jennie tipsar om att för smakens skull välja salami i bit framför färdigskivad.
Rosta pinjenötterna i en torr panna så att de får lite färg, passa noga så att de in bränns vid.
Koka pastan 2 minuter kortare än vad som står på förpackningen. Spara 3 dl av pastavattnet och häll av resten.
Tärna salamin (om kanterna är hårda, skär bort dem). Halvera tomaterna.
Stek hackad vitlök i olivolja 1 minut. Lägg i salamin och låt steka 2 minuter.
Tillsätt sedan tomater och vitt vin, låt puttra ihop 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Låt pannan stå kvar på värmen och vänd ner pastan i pannan med 1,5 dl pastavatten och hälften av parmesanosten. Rör om och tillsätt ev lite mer pastavatten om det blir torrt.
Vänd ner rucolan och strö på resterande parmesan samt pinjenötter. Servera genast.