Fruktsallad med ananas och chokladpuffar

Fruktsallad med ananas och chokladpuffar
Foto: Stefan Wettainen
Jens Linder
Jens Linder

Fruktsallad med ananas och chokladpuffar

4 ingredienser

Chokladöverdragna rispuffar har en luftig och knaprig konsistens som blir en härlig kontrast till färsk ananas, särskilt om man tillsätter lite syrlighet i form av citron. Den här okomplicerade efterrätten, som kröns av lite kokosgodis, bör serveras på en gång. Annars blir puffarna upplösta och trista.

Variera!
Samma recept går att göra med kiwi istället för ananas.

Ingredienser

portioner
  • 1 ananas
  • 1 citron, saft
  • 0,5 förp chokladpuffar
  • 1 Bounty (eller annan kokoschoklad)

Gör så här

  1. Skala ananasen med en vass kniv. Skär bort det yttersta skalet, botten och toppen. Dela i fyra klyftor på längden. Skär bort den hårda inre kärnan. Skär fruktköttet i centimetertjocka bitar.
  2. Pressa över citronsaften. Skär kokoschokladen i smala skivor. Blanda ananasbitarna med chokladpuffarna.
  3. Lägg upp blandningen i portionsskålar eller glasscouper. Garnera med kokoschokladen. Servera på en gång.