13 ingredienser
1h
Klassisk råraka med söta rotfrukter och salt rökt sidfläsk.
Låt rotfrukterna få behålla så mycket av sin oregelbundna och vackra form som möjligt. Börja med att sätta in fläsket i ugnen, då hinner man göra rårakor och duka och fixa medan det går klart.**
Jens Linders dryckestips
**Till basturökt kött är förstavalet öl, gärna i kombination med nubbe, klar eller kryddad. Jag föredrar att kontrastera med ljus lätt lageröl, gärna med en viss sötma. Till charkprodukter med karaktär rekommenderar jag gärna torra vita viner med frisk syra och inslag av petroleum. Fruktiga röda viner, gärna med toner av bär - från hallon till körsbär - brukar också vara lysande till rökta produkter. /Jens Linder
Jens Dolks vintips
Chinon Les Gravinières 2008, art.nr 95793, Frankrike, 105 kr (4 Solar)
Receptet är hämtat ur boken
.