1 tsk gelé (gärna portvins- eller svartvinbärsgelé)
salt
vitpeppar, ur kvarn
Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader. Salta och peppra köttet och smörstek det runtom i en het stekpanna.
Lägg köttet i en ugnsfast form. Häll på ½ dl honung och saften från halva citronen. Sätt in i ugnen och stek i 1 timme.
Ta ut steken och häll på resten av honungen och citronsaften. Sätt in formen i ugnen igen och stek tills innertemperaturen är 70 grader, det tar mellan 15 och 45 minuter.
Ta ut köttet och låt det vila inslaget i aluminiumfolie i 10 minuter.
Gör såsen : Blanda ut mjöl med grädde i en kastrull och häll i skyn från foliepaket och ugnsformen. Häll också i kalvbuljong. Koka ihop utan
lock i cirka 10 minuter och smaka av med gelé, salt och peppar.
Skär köttet i skivor och servera med sås, gelé och kokt potatis.