Ugnsstekta kycklinglår

Ungstekta kycklinglår
Foto: TV4
Filip Fasten
Filip Fasten

Ugnsstekta kycklinglår

14 ingredienser

Ugnsstekta kycklinglår med romansallad och vitlöksdressing.

Utgå gärna från en hel kyckling och laga Helstekt kyckling med citronsås av resten.

Ingredienser

portioner
  • 8 kycklinglår
  • 2 romansallad
  • 1 gurka
  • 2 tomater
  • 1 knippe rädisa
  • 1 citron
  • 50 g färsk rosmarin
  • 1 vitlök
  • 1 ägg
  • 1 msk senap
  • 3 dl olivolja
  • sherryvinäger (efter smak)
  • salt (efter smak)

Serveras med

  • bröd

Gör så här

  1. Sätt ungen på 180 grader.
  2. Lägg kycklinglåren i en ugnsfast form.
  3. Salt och peppra kycklinglåren efter smak.
  4. Pressa över citron.
  5. Grovhacka rosmarin och 3 vitlöksklyftor.
  6. Strö över låren.
  7. Kör i ungen i ca 20-30 minuter.
  8. Under tiden så delar du och blandar ihop romansallad, rädisa, gurka, tomater delade i härliga bitar.
  9. Lägg upp i en skål.
  10. Slå ihop en dressing genom att vispa äggulor, vinäger, senap, salt och 2 rivna vitlöksklyftor.
  11. Vispa luftigt.
  12. Vispa försiktigt ihop med tunn stråle i olivolja till lagom konsistens.
  13. Smaka av med salt.
  14. Ringla över salladen.
  15. Servera med bröd.