Tonfiskpasta

Tonfiskpasta
Foto: Matilda Lindeblad
Charlotta Malhotra
Charlotta Malhotra

Tonfiskpasta

Av: Jessica Staël von Holstein, Charlotta Malhotra

Från: Mat för stora och små

8 ingredienser

15 min

Så enkelt kan det vara. Två burkar tonfisk och lite pasta.

Ingredienser

portioner
  • pasta (för 4 personer)
  • 1 gul lök (liten)
  • olivolja
  • 1 förp krossade tomater
  • salt
  • peppar
  • torkad eller färsk rosmarin
  • 1 förp tonfisk i olja

Gör så här

  1. Börja med att koka upp vatten till pastan. Under tiden som pastan kokar så hacka och fräs löken i lite olivolja. Häll i de krossade tomaterna. Salta och peppra. Låt tomatsåsen koka ihop under 5 minuter.
  2. Om rosmarinen är torkad så låt den koka i tomatsåsen några minuter.
  3. Om den är färsk så läggs den i på slutet tillsammans med
  4. tonfisken. Låt tonfisken bli varm. Servera med pastan.