Jitterbugg med citron och mynta

Jitterbugg med citron och mynta
Foto: TV4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Jitterbugg med citron och mynta

8 ingredienser

Det bästa av två världar i en och samma kaka - mördegskaka fylld med maräng. Smaksätt med det du gillar, här testade Marie citron och mynta.

Ingredienser

  • 200 g smör, kallt
  • 1 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 äggulor

Fyllning

  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1 citron, finrivet skal
  • färsk mynta

Gör så här

  1. Arbeta samman smör, socker, vetemjöl och äggula till en deg. Överarbeta den inte.
  2. Kavla ut degen på ett mjölat bakplåtspapper till en rektangulär platta, ca 0,5 cm tjock. Lägg i kylen 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Vispa äggvitan till ett skum, tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa till en maräng.
  5. Bred ut marängen på den utkavlade degen, lämna 1 cm ytterkant fri från maräng.
  6. Riv över citronskal och strö över hackad mynta.
  7. Rulla ihop som en rulltårta. Lägg rullen i kyl eller frys en stund så blir den lättare att skära. Skär rullen i ca 1-2 cm tjocka skivor, lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda i 15-20 minuter.