Gravad rådjursfilé med jordärtskockspuré och lingonchutney

Gravad rådjursfilé med jordärtskockspuré och lingonchutney
Foto: TV4

Gravad rådjursfilé med jordärtskockspuré och lingonchutney

Av: Johan Benzeriane

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

Rådjursfilé är ett bra viltalternativ. Finns oftast att köpa på hösten.

Ingredienser

  • 300 g rådjursfilé
  • 1 msk salt
  • 1 msk peppar
  • 2 msk strösocker
  • 5 msk persilja
  • 3 msk timjan
  • 6 enbär, krossade

Jordärtskockspuré

  • 500 g jordärtskocka
  • 3 dl grädde
  • salt
  • peppar

Lingonchutney

  • 1 schalottenlök
  • 6 msk balsamvinäger
  • 2 dl lingonsylt

Gör så här

  1. Marinad: Hacka alla ingredienser och blanda samman med rådjuret. Lägg i en påse, låt stå i kylen minst 24 timmar (perfekt med 48 timmar). Vänd påsen 2 gånger per dygn.
  2. Jordärtkockspuré: Skala och dela jordärtskockorna lägg i en kastrull tillsammans med grädden. Låt koka i cirka 15 minuter salta och peppra efter behag. Sila bort grädden mixa jordärtskockorna smaka av.
  3. Lingonchutney: Skiva schalottenlöken. Fräs den i smör tills den har blivit gyllen brun.
  4. Häll i Balsamvinägern låt det puttra cirka 1 minut. Häll i lingonsylten låt koka ihop tills det har blivit en crème. Skall serveras rumstempererad. Glöm ej att röra om.