Bruschetta med tomat- och olivbräserad kycklingrullad

Bruschetta med tomat- och olivbräserad kycklingrullad
Foto: TV4
Johan Jureskog KK2023
Johan Jureskog KK2023

Bruschetta med tomat- och olivbräserad kycklingrullad

20 ingredienser

I Förkväll lagar Johan Jureskog sin variant av en rätt, Marie Tegnérs recept i samma stil är något hälsosammare. Här är Johans bruschetta med tomat- och olivbräserad kycklingrullad.

Här hittar du Maries Fyllda kycklinglårfilé med rostad potatis och vattenmelonsallad.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklinglårfiléer
  • 100 g chèvreost
  • 8 färska salviablad
  • 1 krm färsk timjan
  • 4 skivor serranoskinka, tjockt skuren
  • 2 msk olivolja
  • 8 tomater, nedskurna
  • 4 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 dl vitt vin
  • tapenade
  • 2 paprikor, nedskurna
  • 1 zucchini, nedskuren
  • 2 msk olivolja
  • 1 kruka basilika, plockad
  • 1 ask rucolasallad [ca 50 g]
  • 2 msk kapris
  • 4 skivor surdegsbröd
  • olivolja
  • 1 klyfta vitlök, skalad
  • parmesanost

Gör så här

  1. Rulla in kycklingrulladerna i skinka med chèvre, timjan och salvia.
  2. Gnid in dem i tapenade.
  3. Stek hårt i olivolja runt om, börja med skarven.
  4. Lyft ur dem.
  5. Gå i med tomater, olivolja, vitlök och vitt vin.
  6. Lägg tillbaka rulladerna.
  7. Koka försiktigt röran och rulladerna tills det att rulladerna har en inne temperatur på 65 grader.
  8. Lyft sedan ur rulladerna.
  9. Stek paprika och zucchini hårt i olivoljan i en ny panna.
  10. Blanda samman paprika och zucchinin med tomatblandningen.
  11. Vänd vid serveringsögonblicket i basilika, ruccola och kapris.
  12. Grilla brödet hårt och gnid in det i vitlök.
  13. Häll över olivoljan.
  14. Lägg på röran med rulladen på toppen.
  15. Riv över parmesan.