Vispa grädde och mascarpone luftigt i en bunke. Vispa ägg och socker i en separat bunke hastigt och luftigt, gärna med elvisp.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Smält den vita chokladen över vattenbad, eller i mikrovågsugn. Låt chokladen smälta halvvägs och tillsätt grädden och rör om. Tillsätt sedan gelatinbladen och rör om tills gelatinet har smällt. Ta av från värmen, vänd försiktigt ner äggen och sedan mascarponegrädden. Smaka av med citronsaft.
Fördela smeten i en stor form eller flera små, kyl i minst 1 timme.
Värm ugnen till 200 grader. Koka upp socker och vatten till sirapen. Lägg i älgörten och ställ åt sidan.
Dela två persikorna i klyftor, lägg i en ugnsform och ringla över hälften av sirapen. Baka persikorna i ugn ca 5-8 minuter, tills de blir mjuka men behåller sin form.
Skiva den sista persikan tunt.
Servera de bakade persikorna med mascarponemoussen och toppa med de råa skivorna persika och extra sirap vid sidan om.