Grillad lax i tacoskal

Grillad lax i tacoskal
Foto: Björn Lindberg

Grillad lax i tacoskal

Av: Jonas Borssén

Från: Grilla som proffsen

12 ingredienser

En mumsig texmexvariant av grillad lax. Serveras i tacoskal med en fräsch sallad.

Använd en öppen grill med kol eller en gasolgrill.

Chipotle majonnäs
Blanda 2 dl majonnäs med 3 msk chipotle sås.

Fler recept ur boken hittar ni här.

Ingredienser

portioner
  • 600 g laxfilé, skuren i 8 skivor
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar, nymalen
  • 2 tsk oregano
  • 2 dl chipotle majonnäs
  • 2 avokador, skurna i tärningsstora bitar
  • 2 tomater, skurna i tärningsstora bitar
  • 2 limefrukter, skurna i klyftor
  • 1 rödlök (liten)
  • 1 romansallad, strimlat
  • 8 tacoskal
  • Jalapeños, inlagda från burk

Gör så här

  1. Förbered alla tillbehör och värm tacoskalen.
  2. Låt kol brinna ner till en askgrå glödbädd.
  3. Stäm av värmen, som ska vara mycket stark.
  4. Krydda laxbitarna med salt, svartpeppar och oregano.
  5. Grilla över direkt glödvärme, beräkna 2-3 minuter per sida.
  6. Sätt fram tillbehör i skålar och låt alla fylla sina tacos.