Jordgubbssorbet i glassrån

POPULÄRT
koket.se
Jordgubbssorbet i glassrån
Foto: TV4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Jordgubbssorbet i glassrån

11 ingredienser

Läskande glass med smak av svensk sommar i form av jordgubbsorbet serverad i en hemgjord glasstrut.

Se Familjen Mandelmann laga receptet

logo

Ingredienser

Sorbet

  • ca 1,5 l jordgubbar
  • 250 g strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 msk yoghurt
  • 1 msk honung

Glassrån

  • 175 g smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 5 dl vatten
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • färsk dragon, finhackad

Gör så här

Sorbet

  1. Värm vatten och socker på spisen så att sockret löser sig. Låt svalna.
  2. Häll alla ingredienser i en mixer och mixa till en slät jordgubbssmet.
  3. Häll sedan smeten i en glassmaskin och låt gå till önskad konsistens, ca 40 minut beroende på glassmaskin.

Glassrån

  1. Smält smöret på svag värme och låt svalna.
  2. Vispa ihop mjöl, vatten och socker i en bunke till en jämn smet. Häll på det avsvalnade smöret och grädden och vispa ihop igen. Tillsätt lite hackad dragon.
  3. Värm ett rånjärn. Häll i 2 msk smet åt gången och grädda rånen gyllenbruna.
  4. Rulla dem genast till strutar för om de svalnat så går de inte att forma.