Mixa resterande ingredienser med en stavmixer och rör ner gelatinet.
Kyl ner i kylskåp och kör sorbeten i glassmaskin.
Maräng med svartpeppar
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggvita, citronsaft och cirka 1 msk av strösockret på högsta hastighet till ett vitt och fluffigt skum.
Tillsätt resterande socker lite i taget under konstant vispning till en styv och glansig maräng.
Sikta ner florsocker och vänd runt i marängen.
Bred ut marängen tunt på en plåt med bakplåtspapper och grädda först i 10 minuter. Sänk sedan värmen till 90°C och grädda i ytterligare 2 timmar till den är torr och spröd.
Bryt upp marängen i mindre bitar.
Misokola
Koka socker och vatten till en gyllene karamell i en kastrull.
”Släck” karamellen med vispgrädde och sjud sedan i cirka 15 minuter.
Smaksätt med smör, misopasta och salt.
Servering
Rensa och snoppa jordgubbar. Blanda med yuzu juice och socker.
Servera jordgubbarna tillsammans med jordgubbssorbeten, misokola och marängen. Dekorera med citronverbena och blommor.