Julsallad med granatäpple och dijondressing

Julsallad med granatäpple och dijondressing
Foto: Siri Barje
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Julsallad med granatäpple och dijondressing

15 ingredienser

ca 15 m

En sallad till jul är självklart. Den kan variera beroende på vad du har hemma men så här brukar den se ut. Försök tänk på att ha med mjuka och knapriga ingredienser. /Siri

Ingredienser

portioner

dressing

  • 4 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,25 citron, saften
  • salt
  • peppar

sallad

  • 70 g mâchesallad
  • 70 g bladspenat
  • 70 g gemsallad
  • 2 fänkål
  • 1 granatäpple
  • 1 knippe salladslök
  • 1 päron
  • 100 g getost, alt annan ost
  • 4 msk valnötter

Gör så här

  1. Vispa ihop ingredienserna till dressingen i en skål, det gör inget om den skär sig.
  2. Skölj all sallad och lägg upp den på ett stort fat.
  3. Ta bort fula blad och roten på fänkålen. Spara dillen! Skiva fänkålen så tunt du kan med en vass kniv eller på mandolin. Lägg den i kallt vatten så att den krispar till sig.
  4. Dela granatäpplet och ta loss kärnorna. Hacka salladslöken.
  5. Skiva päronet tunt.
  6. Varva fänkål och päron på salladsbädden. Bryt getosten i mindre bitar och lägg ut den jämnt över salladen.
  7. Strössla över granatäpple, salladslök och valnötter. Strö över den sparade fänkålsdillen.
  8. Ringla över dressingen. Klart!